5 myter om solceller - och sanningen bakom dem

Upptäck verkligheten bakom solcellers effektivitet och värde – vi bryter ner myter och ger insikter som kan förändra din syn på solenergi.
Beställ fri offert
Intresseanmälan är kostnadsfri och utan krav på beställning.
Vilken typ av prisuppgifter behöver du?
Med skicka bekräftar jag att jag läst Celleras integritetspolicy
Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates

Tack så mycket!

Vi återkopplar till dig så snart vi kan.
Något gick fel när formuläret skickades, prova igen.
Published on
17 January 2022

Solenergi har under de senaste åren blivit alltmer populärt som ett hållbart och kostnadseffektivt alternativ till traditionella energikällor. Trots detta kvarstår många missförstånd och myter kring solceller. I den här artikeln avslöjar vi sanningen bakom de vanligaste myterna, för att ge dig en klarare bild av vad solenergi egentligen innebär.


Solceller är för kostsamma

Sanning: Kostnaden för solceller har minskat dramatiskt under de senaste åren. Förbättringar i teknologi och ökad efterfrågan har lett till att priset på solpaneler sjunkit avsevärt. Dessutom finns det statliga avdrag som kan minska den initiala investeringskostnaden ytterligare. På lång sikt kan solceller faktiskt spara pengar genom att minska elräkningar och skydda mot framtida energiprisökningar.


Solceller fungerar inte i kallt eller molnigt väder

Sanning: Solceller är faktiskt mer effektiva i kallt väder än i varmt, eftersom överdriven värme kan minska deras effektivitet. Även om solceller producerar mest energi under soliga dagar, kan de fortfarande generera betydande energi under molniga förhållanden och till och med under snöfall. Det är ljuset, inte nödvändigtvis solskenet, som driver solceller.


Solceller kräver mycket underhåll

Sanning: Solceller kräver faktiskt mycket lite underhåll. De flesta system behöver bara regelbunden rengöring för att hålla dem fria från damm och smuts. Dessutom har solceller inga rörliga delar som kan slitas ut, vilket gör dem till en långvarig och pålitlig energikälla.


Installation av solceller är komplicerad och tidskrävande

Sanning: Medan installationen av solceller kräver noggrann planering och professionell installation, är processen generellt snabb och okomplicerad. Många solcellsföretag erbjuder fullständiga paketlösningar som inkluderar design, tillståndshantering och installation, vilket gör övergången till solenergi smidig och bekymmersfri för husägare.


Solceller tar upp för mycket plats

Sanning: Moderna solpaneler är mycket effektiva och kan producera en betydande mängd energi även på en begränsad yta. För de flesta husägare räcker takytan till för att installera ett solcellssystem som uppfyller deras energibehov. Det finns även innovativa lösningar som solcellstakpannor, vilka integreras sömlöst med ditt befintliga tak.


Avslutning

Att investera i solenergi är ett smart drag för både miljön och din plånbok. Genom att avliva dessa myter hoppas vi att fler ska känna sig trygga i sitt beslut att överväga solceller som ett hållbart alternativ till traditionell energiförsörjning. Med ständiga förbättringar inom solteknik och ökande tillgänglighet, har det aldrig varit enklare att ta steget mot en grönare och mer kostnadseffektiv framtid.

Boka en kostnadsfri konsultation & offert hos oss idag.

Fri offert

Cellera estimerar förbrukning, kostnad och igenkänning åt dig kostnadsfritt.

Hur mycket kommer din besparing att bli?

Fri offert

Hur fungerar solceller?

Solceller fungerar genom att omvandla solenergi till elektricitet. Detta sker genom en process som kallas för fotovoltaisk effekt. När solens strålar träffar solcellerna, absorberas ljuset av ett material i cellen (oftast kisel). Detta får elektronerna i materialet att röra på sig, vilket skapar en elektrisk ström. Läs gärna vidare om solcellers funktion här.

Hur går installationen till?

Installationen av solceller från Cellera följer en noggrann och effektiv process. Först genomförs en platsbesiktning för att utvärdera takets lämplighet och bestämma den optimala placeringen av panelerna. Efter godkännande av offerten påbörjas installationsarbetet. Vårt team av certifierade installatörer ser till att panelerna monteras säkert och korrekt. När installationen är klar genomförs en slutkontroll och systemet kopplas upp för drift. Genom hela processen får du stöd och rådgivning från våra experter för att säkerställa en smidig och effektiv installation. Kontakta oss redan idag här för en kostnadsfri konsultation.

Hur länge håller solceller?

Livslängden på solceller kan variera, men på Cellera erbjuder vi garantier på 25 år. Det betyder inte att solcellerna slutar fungera efter 25 år, utan att de kommer att producera en viss procent (ofta 80%) av sin ursprungliga effekt efter denna tid. Många solceller kan fortsätta att fungera effektivt i 30-40 år eller längre. Vill du veta mer om livslängden på solceller? Kontakta oss för en gratis konsultation här.

Hittade du inte svaret du letade efter? Kontakta vår support
Kunskapsbank
8 min read

Solceller — framtidens hållbara energikälla

Solenergi, nyckeln till en hållbar framtid, reducerar utsläpp och formar energimarknaden genom innovation och ökad användning.
Läs mer
Kunskapsbank
8 min read

Dags att investera i solceller?

Investera i solceller inför våren för att optimera energianvändning och minska kostnader, samtidigt som du bidrar till en hållbar framtid.
Läs mer
Kunskapsbank
8 min read

Hantering av negativa elpriser med solceller

Negativa elpriser kan uppstå på elmarknaden, vilket är en situation som solcellsägare behöver hantera smart. Den här artikeln utforskar effektiva strategier för att navigera i dessa situationer.
Läs mer
Kunskapsbank
8 min read

Solpanelers livscykel: vad händer när de når sitt slutskede?

Den här artikeln utforskar vad som händer med solpaneler när de har tjänat ut sitt liv, från återvinning till framtida hållbarhetsinitiativ.
Läs mer
Med "Acceptera" Godkänner du Celleras Sekretesspolicy.
Acceptera