Solceller ökar värdet på ditt hem: en analys av SBAB och Booli

SBAB och Booli's analys visar att solceller kan höja husets värde med ca 135 000 kr och minska elkostnaderna.
Beställ fri offert
Intresseanmälan är kostnadsfri och utan krav på beställning.
Vilken typ av prisuppgifter behöver du?
Med skicka bekräftar jag att jag läst Celleras integritetspolicy
Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates

Tack så mycket!

Vi återkopplar till dig så snart vi kan.
Något gick fel när formuläret skickades, prova igen.
Published on
17 January 2022

När det kommer till att investera i våra hem, letar vi ständigt efter sätt att både förbättra vår vardag och öka fastighetens värde. En av de mest diskuterade investeringarna på senare tid är installationen av solceller. Men hur påverkar det egentligen värdet på ditt hus? En nyligen genomförd analys av SBAB och Booli ger oss svaret.

Huvudpunkter från SBAB:s rapport

Ekonomiska och miljömässiga fördelar: Inte bara din plånbok drar nytta av lägre löpande kostnader när du har solceller på ditt tak. Planeten drar också nytta av minskade koldioxidutsläpp, vilket gynnar framtida generationer.

Värdeökning: Att installera solceller kan öka värdet på ditt hus med i genomsnitt 135 000 kronor. Denna siffra baseras på en analys av bostadsförsäljningar, där många av husens egenskaper har beaktats.

Elkostnader: Med de stigande elkostnaderna som många husägare har upplevt, erbjuder solceller en lösning för att minska dessa kostnader och samtidigt bidra till en mer hållbar planet.

Investeringens värde: Även om installationen av solceller kan vara en stor investering, visar undersökningen att värdeökningen ofta motsvarar investeringskostnaden. Detta innebär att även om du flyttar innan du har tjänat in investeringskostnaden, kan du fortfarande dra nytta av ett högre försäljningspris.

Ökande popularitet: Vid början av 2022 fanns det cirka 92 360 solcellsanläggningar i Sverige, en ökning med 46% jämfört med 2020. Denna siffra förväntas öka ytterligare på grund av de höga elkostnaderna.

Celleras synpunkt

Hos Cellera tror vi starkt på att investera i framtiden, både för våra hem och vår planet. Denna analys från SBAB och Booli bekräftar bara det vi alltid har sagt: solceller är inte bara bra för miljön, de är också en smart ekonomisk investering. Om du överväger att installera solceller på ditt tak, tveka inte. Det är ett steg mot en ljusare, grönare framtid.

Ytterligare insikter

Teknologiska framsteg: Tekniken bakom solceller fortsätter att förbättras, vilket leder till högre effektivitet och lägre kostnader. Detta gör det ännu mer attraktivt för husägare att överväga solceller som en långsiktig investering.

Stöd och incitament: Många regeringar runt om i världen erbjuder stöd och incitament för att uppmuntra husägare att installera solceller. Dessa kan inkludera skattelättnader, rabatter eller till och med direkta bidrag.

Hållbarhetstrenden: Med en ökande medvetenhet om klimatförändringarna och behovet av att minska vårt koldioxidavtryck, blir solceller en alltmer populär lösning för de som vill göra en positiv inverkan på miljön.

Framtidens energilösningar: Solceller representerar bara början av en större skiftning mot förnybar energi. Med teknologiska framsteg inom energilagring och smarta hemlösningar, kan vi förvänta oss att se en ännu större övergång till hållbara energikällor i framtiden.

Summering

Investering i solceller har visat sig vara en fördelaktig åtgärd för husägare, inte bara ur ett ekonomiskt perspektiv, men också ur ett miljömässigt. Analysen från SBAB och Booli har belyst de många fördelarna med solceller, från direkta ekonomiska besparingar till bidrag till en mer hållbar planet. Med teknologiska framsteg, regeringsstöd och en växande trend mot hållbarhet, står solceller i centrum för framtidens energilösningar.

Slutsats

Solceller representerar mer än bara en trend; de är en investering i vår planets framtid och i våra hem. Med de många fördelarna de erbjuder, både ekonomiskt och miljömässigt, är det tydligt att solceller kommer att spela en central roll i framtidens energilandskap. För de som överväger att göra denna investering, är budskapet klart: nu är rätt tid att agera för en ljusare och grönare framtid.

Vill du utforska solcellernas fördelar för ditt hem? Boka en gratis konsultation här idag och ta det första steget mot en grönare framtid.

Fri offert

Cellera estimerar förbrukning, kostnad och igenkänning åt dig kostnadsfritt.

Hur mycket kommer din besparing att bli?

Fri offert

Hur länge håller solceller?

Livslängden på solceller kan variera, men på Cellera erbjuder vi garantier på 25 år. Det betyder inte att solcellerna slutar fungera efter 25 år, utan att de kommer att producera en viss procent (ofta 80%) av sin ursprungliga effekt efter denna tid. Många solceller kan fortsätta att fungera effektivt i 30-40 år eller längre. Vill du veta mer om livslängden på solceller? Kontakta oss för en gratis konsultation här.

Hur mycket tjänar man på solceller?

Hur mycket du tjänar på solceller beror på flera faktorer, inklusive storleken på ditt system, hur mycket el du använder, och priset på el. Med vår erfarenhet på Cellera ser vi att avkastning på investeringen tenderar att vara mellan 10-16% per år. Vill du veta hur mycket du kan tjäna på solceller? Få en gratis offert och fri konsultation här.

Hur mycket solceller behöver man?

Antalet solceller du behöver beror på flera faktorer, inklusive hur mycket el du använder, var du bor, och hur mycket solinstrålning ditt tak får. En genomsnittlig svensk villa använder cirka 14 000 kWh per år, och för att producera denna mängd el skulle du behöva en solcellsanläggning på cirka 15 kW, vilket motsvarar cirka 35 solpaneler. Intresserad av att installera solceller? Få en gratis offert och boka din konsultation här.

Hittade du inte svaret du letade efter? Kontakta vår support
Kunskapsbank
8 min read

Solceller — framtidens hållbara energikälla

Solenergi, nyckeln till en hållbar framtid, reducerar utsläpp och formar energimarknaden genom innovation och ökad användning.
Läs mer
Kunskapsbank
8 min read

Dags att investera i solceller?

Investera i solceller inför våren för att optimera energianvändning och minska kostnader, samtidigt som du bidrar till en hållbar framtid.
Läs mer
Kunskapsbank
8 min read

Hantering av negativa elpriser med solceller

Negativa elpriser kan uppstå på elmarknaden, vilket är en situation som solcellsägare behöver hantera smart. Den här artikeln utforskar effektiva strategier för att navigera i dessa situationer.
Läs mer
Kunskapsbank
8 min read

Solpanelers livscykel: vad händer när de når sitt slutskede?

Den här artikeln utforskar vad som händer med solpaneler när de har tjänat ut sitt liv, från återvinning till framtida hållbarhetsinitiativ.
Läs mer
Med "Acceptera" Godkänner du Celleras Sekretesspolicy.
Acceptera